Med appar kan du hantera din vardagsekonomi när och var du vill. Till exempel på väg hem från jobbet. Lek med tanken att det här är din vardag:

Använd appen för privatpersoner när och var du vill

Ladda ner Swedbanks privatapp i Google Play

Ladda ner Swedbanks privatapp i App Store

I väntan på bussen hem från jobbet går du in på Swedbanks app och ser över din och barnens ekonomi. Swedbanks vardagstjänster som bankkort, Swish och internetbank är gratis för barn och här kan du enkelt se vad månadspengen spenderas på och justera en automatisk överföring om det behövs. Kanske får du nu ett samtal från just det barnet som tappat sin bussbiljett? Ingen fara, du fixar det enkelt med hjälp av Swish och ett ögonblick senare har barnet pengar för att ta sig hem.

Så skaffar du Swish

Nästa anhalt är mataffären. Du tar en snabb runda i butiken och i kassakön inser du att du inte vet om det finns tillräckligt med pengar på kontot. Sedan kommer du på att du aktiverat funktionen i bankappen som gör att du med en enkel skakning av telefonen kan se ditt saldo. Pulsen sänks garanterat.

I ditt harmoniska tillstånd börjar du fundera på om det inte är dags att se över vilka dragningar som görs varje månad, det gör du via Utgiftskollen. El, telefoni, bredband, streamingtjänster får du en snabb överblick och kan säga upp, byta eller starta nya abonnemang med några enkla klick med hjälp av Abonnemangshjälpen.

Städa bland dina abonnemang och spara pengar

På väg från matbutiken vandrar dina tankar vidare till uttrycket ”många bäckar små”. Samtidigt som du köper en latte att värma dig med på vägen hem aktiverar du därför funktionen Spontanspar. En skakning på telefonen, ett tryck och vips har du lagt undan lika mycket som kaffet kostar. Till sommaren kan alla dessa sparade kaffepengar ge en fin guldkant till sommarsemestern.

Hemma på hallmattan ligger ett par räkningar och väntar på dig. Du ställer ner matkassen och sprättar kuverten. Tidigare brukade du lägga alla räkningar på hög för att ta tag i dessa vid ett tillfälle, men nu tar du hjälp av telefonen för att blixtsnabbt scanna in fakturorna. Namn, belopp och OCR-nummer registreras korrekt med hjälp av kameran och med mobilt Bank-ID godkänner du dessutom en faktura som du redan fått digitalt.

Så betalar du räkningar via appen för privatpersoner

Du gör en mental notering om att du på väg till jobbet imorgon med hjälp av appen ska ansöka om ett lån för den nya bilen, men nu tänker du med gott samvete ta ledigt från allt vad vardagsekonomi heter resten av kvällen. Välkommen hem till ett enklare ekonomiskt liv!