Hoppa till textinnehållet

Bekvämt fondval

 • Svårt att välja fond? Våra Basfonder gör valet enklare
 • Välj önskad spartid och se vilken basfond som har en risknivå som du är bekväm med
 • Du slipper ha koll, vi sköter förvaltningen åt dig och anpassar fonderna efter vad som händer på marknaden

Starta ett enkelt och smart fondsparande och slipp förvaltningen av fonderna! Välj den basfond som stämmer med din risknivå och spartid. Sedan sköter fondförvaltarna resten.

Välj den Basfond som passar dig!

Swedbank Robur Bas Ränta

Du gillar inte stora risker och accepterar en lägre avkastning för att slippa se värdet på sparandet variera för mycket. Din spartid är 2 år eller längre.

Räntor:     45%

Krediter:   55%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 25

Swedbank Robur Bas 25

Du ogillar när värdet på sparandet svänger för mycket. Men du kan tänka dig att ta en viss risk för att få möjlighet till högre avkastning. Din spartid är 3 år eller längre.

Aktier:        25%

Räntor:      60%

Krediter:    15%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 25

Riskinformation: Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Swedbank Robur Bas 50

Du är ingen stor chanstagare. Men du vill ändå ha möjlighet att ta del av börsuppgångar så du kan tänka dig att ta en del risk. Din spartid är 3 år eller längre.

Aktier:        50%

Räntor:      40%

Krediter:    10%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 50

Swedbank Robur Bas 75

Du är beredd att ta relativt mycket risk för möjligheten att se dina sparpengar växa. Du blir inte orolig när börsen går upp och ned. Din spartid är 5 år eller längre.

Aktier:        75%

Räntor:      20%

Krediter:      5%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 75

Swedbank Robur Bas 100

För dig är det avkastning som gäller. Du har råd att riskera en del av dina sparpengar för möjligheten att nå detta. Din spartid är 5 år eller längre.

Aktier:       100%

Cirkeldiagram som visar tillgångar i Swedbank Robur Bas 100

Pajdiagrammen visar fondernas normalfördelning.

Mer om basfonderna

 1. Lätt att välja fond

  Det enda du behöver göra är att fundera på hur länge du ska spara och om du vill ta mer eller mindre risk och sedan välja den Basfond som passar dig.

 2. En fond räcker

  En basfond är en så kallad fond-i-fond vilket innebär att du egentligen sparar i flera olika fonder samtidigt. Med en Basfond får du tillgång till spännande investeringar på olika marknader, till exempel bolag som bidrar till omställningen till en mer hållbar värld.

 3. Vi sköter resten

  När du sparar i en Basfond gör våra förvaltare löpande justeringar för att att din valda risknivå ska hållas. Samtidigt analyseras och utvärderas olika möjligheter för att anpassa fonden efter rådande marknadsläge.