Hoppa till textinnehållet

PMI, inköpschefsindex – tjänster

PMI–tjänster steg till 55,9 i februari: ljuspunkter i tjänstesektorn

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) steg till 55,9 i februari från 54,2 i januari. Det var en bred uppgång och innebär att konjunkturen i tjänstesektorn stärktes i februari men fortfarande är trenden nedåtriktad även om det finns ljuspunkter, säger Jörgen Kennemar ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank. Nästkommande månader kommer att bli avgörande vart konjunkturen i tjänstesektorn är på väg.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, februari 2019

PMI–tjänster sjönk till 54,1 i januari: svag inledning av 2019

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) föll för andra månaden i rad till 54,1 i januari från 55,8 i december. Nedväxlingen i tjänstesektorn fortsatte under årets första månad och befäste den nedåtgående trend som inleddes under 2018, säger Jörgen Kennemar ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, januari 2019

PMI–tjänster sjönk till 56,4 i december: bred nedgång men kvar i
tillväxtzonen

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) föll till 56,4 i december från 61,1 i november och nådde den näst lägsta nivån under 2018. Det var en bred nedgång och ett tydligt omslag efter det starka utfallet i november, säger Jörgen Kennemar, ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, december 2018

PMI–tjänster ökade till 62,2 i november: Ny årshögsta nivå

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) steg i november med 5,8 indexenheter till 62,2 efter att ha sjunkit fyra månader i rad. Det dock för tidigt att avgöra om konjunkturen i tjänsteföretagen är på väg att stärkas. Nästkommande månader kommer att bli avgörande vart konjunkturen är på väg.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, november 2018

PMI–tjänster sjönk till 56,3 i oktober: Avtagande expansion

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk till 56,3 i oktober från 56,6 i september. Det innebär att nedväxlingen i totalindexet fortsatte för fjärde månaden i rad och noterade en ny lägsta nivå för i år.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, oktober 2018

PMI–tjänster sjönk till 56,6 i september: Nedväxling från hög nivå

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk till 56,6 i september från 57,1 i augusti. Septemberutfallet innebar att nedväxlingen i totalindexet fortsatte under tredje kvartalet och för andra kvartalet i rad, men är alltjämt i tillväxtzonen (över 50-strecket).

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, september 2018

PMI–tjänster sjönk till 57,1 i augusti: Dämpning men en hög nivå

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk till 57,1 i augusti från 59,0 i juli. Trots nedgången noterades ett tre månaders glidande medelvärde för augusti till en oförändrad nivå om 58,6 jämfört med motsvarande medelvärde för juli.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, augusti 2018

PMI–tjänster sjönk till 59,1 i juli: Nedgång, men ett starkt utfall

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk till 59,1 i juli från 59,8 i juni. Ett tre månaders glidande medelvärde sjönk med 0,3 indexenheter till 58,6 i juli jämfört med motsvarande medelvärde för juni som var 58,9. Inköpschefsindex för tjänstesektorn kvarstår på en expansiv nivå.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, juli 2018

PMI–tjänster steg till 59,8 i juni: Hög nivå kvarstår i tjänstesektorn

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) steg till 59,8 i juni från 57,0 i maj. Ett tre månaders glidande medelvärde för juni noterades till 59,0, vilket var 0,3 indexenheter högre än motsvarande medelvärde i maj. Det innebär att fyra månaders nedgång bröts.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, juni 2018

PMI–tjänster sjönk till 57,0 i maj: Nedgång men kvar på hög nivå

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk till 57,0 i maj från 60,1 i april. Vid ett tre månaders glidande medelvärde sjönk indexet till 58,7, vilket är 0,7 indexenheter lägre än motsvarande medelvärde i april och fjärde månaden i rad som indexet sjunker.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, maj 2018

PMI–tjänster steg till 60,1 i april: En fortsatt stabil utveckling

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) steg till 60,1 i april, vilket är 0,9 indexenheter högre än marsutfallet. Uppgången drevs främst av delindex för affärsvolymen, vilket sedan följdes av delindexen orderingång och sysselsättningen. Ett tre månaders glidande medelvärde sjönk marginellt, till 59,4 från 59,8 i mars.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, april 2018

PMI–tjänster steg till 59,2 i mars: En marginell ökning från februari

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) steg till 59,2 i mars, en ökning med 0,2 indexenheter jämfört med februari. Uppgången drevs av delindex för leverantörernas leveranstider och av sysselsättningen medan indexen för affärsvolym och orderingång sjönk. Ett tre månaders glidande medelvärde visar dock på en mindre nedgång för PMI-tjänster.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, mars 2018

PMI–tjänster sjönk till 59,0 i februari: Fortsätter vara på stark nivå

Inköpschefsindex för tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk med 2,3 indexenheter till 59,0 i februari. Trots nedgången kvarstår PMI-tjänster på en hög nivå. Samtliga delindex bidrog negativt, där delindex för nya order svarade för det störst negativa bidraget om 1,2 indexenheter.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn, februari 2018